oude vermaning

In verband met de corona richtlijnen is er geen kaartverkoop aan de zaal.
U wordt verzocht gebruik te maken van de inschrijvingsmogelijkheden zoals die in de omschrijvingen worden aangegeven.

U kunt op dinsdagochtend om 8.45u of om 10u komen en een proefles volgen.
Mintwab Aliyou (de -docente) kan u dan verder informeren.
Wilt u mee blijven doen? Bel ons op 075-6226 152
Bij het beoefenen van de Yoga leert u uw lichaam als de grenzen ervan te kennen en respecteren

YOGA

Yoga is geen lenigheidswedstrijd, maar heeft het grootste effect als je fysieke houdingen en oefeningen op een rustige en beheerste manier uitvoert. Tijdens de yoga is veel aandacht voor de gewrichten, bewegelijkheid en spierkracht. Er zijn yoga-oefeningen die u helpen uw bloeddruk te normaliseren en het zenuwstelsel te balanceren. Deze zijn essentiële voor het voorkomen van hartziektes en problemen in het zenuwstelsel.

Bij het beoefenen van de Yoga leert u uw lichaam als de grenzen ervan te kennen en respecteren. De oefeningen zijn niet moeilijk, waardoor het verschil tussen spanning en ontspanning duidelijk voelbaar is. Het aandachtig bewegen wordt afgewisseld door liggen of zitten in aandacht. Yoga-oefeningen worden staand, zittend en / of liggend uitgevoerd. Indien het lichaam dit niet toelaat, kunnen aangepaste oefeningen, bijvoorbeeld op een stoel worden gekozen.

Door met plezier te bewegen, ook al zijn de bewegingen nog zo klein, gaat het bewegen soepeler en meer als vanzelf. Ons motto is: moet niets, alles mag. De les wordt overdag gegeven, in een gezellig groepsverband. Dit zorgt ervoor dat u zich thuis zult voelen in de groep, wat gaan in een ontspannen sfeer. Na de les is er gelegenheid voor een kopje koffie / thee (voor eigen rekening).

Er zijn matjes aanwezig, maar in deze tijd raden wij aan er zelf een mee te nemen. Neemt u sowieso een handdoek mee. Draag makkelijk zittende kleding. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor een mogelijke vergoeding.
U kunt op dinsdagochtend om 8.45u of om 10u komen en een proefles volgen.
Mintwab Aliyou (de -docente) kan u dan verder informeren.
Wilt u mee blijven doen? Bel ons op 075-6226 152

Cursusdagen:

zaterdag 19 september 10.30-12.30 uur
zaterdag 26 september 10.30-12.30 uur
zaterdag 10 oktober 10.30-12.30 uur

Ellis van Atten

Je hebt wat te vertellen, je wilt het op papier zetten, misschien wel delen, maar niet in een verslag of een rapport. Tijdens de vierdelige cursus “Schrijf je los!” boor je je eigen creativiteit aan met afwisselende en actieve schrijfoefeningen en maak je kennis met schrijftechnieken en-stijlen.

Daar kunnen zomaar verhalen en gedichten van komen! In het voorjaar komen onder andere personages, verhaalstructuur, zintuigelijke ervaringen en perspectief aan bod. Vanaf oktober is er een vervolg op deze cursus met meer verdieping. Cursusleider is Ellis van Atten. Zij is stads-dichter van Zaanstad, redacteur, columnist en docent creatief schrijven. Als U interesse heeft kunt U zich aanmelden bij Yvonne Klomp, emailadres: yvonneklomplw4@gmail.com of een briefje naar Yvonne Klomp, Leeghwaterstraat 4, 1541LT Koog aan de Zaan.

Cursusdagen:

zaterdag 24 oktober 10.30-12.30 uur

zaterdag 7 november 10.30-12.30 uur

zaterdag 21 november 10.30-12.30 uur

zaterdag 12 december 10.30-12.30 uur

Ellis van Atten

Je hebt wat te vertellen, je wilt het op papier zetten, misschien wel delen, maar niet in een verslag of een rapport. Tijdens de vierdelige cursus “Schrijf je los!” boor je je eigen creativiteit aan met afwisselende en actieve schrijfoefeningen en maak je kennis met schrijftechnieken en-stijlen. Daar kunnen zomaar verhalen en gedichten van komen! In het voorjaar komen onder andere personages, verhaalstructuur, zintuigelijke ervaringen en perspectief aan bod.

Deze cursus is een vervolg op de eerste met meer verdieping.

Cursusleider is Ellis van Atten. Zij is stads-dichter van Zaanstad, redacteur, columnist en docent creatief schrijven. Als U interesse heeft kunt U zich aanmelden bij Yvonne Klomp, emailadres: yvonneklomplw4@gmail.com of een briefje naar Yvonne Klomp, Leeghwaterstraat 4, 1541LT Koog aan de Zaan.

Binnenkort vindt u hier meer informatie